logo medifit

Medifit Enschede

poppetjeloopBETER BEWEGEN BEGINT MET GOED OEFENEN.

Bij Medifit traint u met precies de juiste belasting: de sleutel tot optimale revalidatie. 

REVALIDEREN=TRAINEN

Waarom revalideren bij Medifit?

Heeft u door een ongeluk of andere oorzaak problemen met lopen? Of heeft u moeite met vastpakken of dragen, bijvoorbeeld omdat u herstellende bent van een gebroken arm?
Of misschien gaat het bukken niet zoals u graag zou willen. Mogelijk ook merkt u dat u steeds moeilijker kunt lopen of dingen pakken. Wanneer u beter wilt bewegen is Medifit vaak de juiste keus.
Medifit is gespecialiseerd in trainingen voor mensen met bewegingsproblemen.

De speciale werkwijze van Medift

Natuurlijk beginnen wij bij u. Of beter gezegd: bij uw probleem. Om dat precies vast te stellen, doen we ook enkele praktische tests. Vervolgens stellen we het trainingsprogramma op, helemaal op u afgestemd. Bij de trainingen gaan we uit van belasten op het juiste niveau. Voor u betekent dit hard werken, want we kiezen juist voor de oefeningen die
(nog) bijna te moeilijk voor u zijn. Op deze wijze boekt u de grootste vooruitgang. Maar veroorzaakt belasten dan geen klachten, zoals wel eens wordt beweerd. Niet als het verantwoord en gedoseerd gebeurt, zoals bij Medifit.
Met goed trainen worden de belastbaarheid en weerstand op de juiste wijze
verhoogd. Bovendien leert de ervaring dat (te) weinig belasten kan leiden tot verergering of
herhaling van letsels. Bij Medifit is de training niet te licht en niet te zwaar, maar precies goed. En daar wordt U beter van.

De kracht van Medifit: kennis en ervaring.

poppetjeligMedifit is een initiatief van twee gediplomeerde sportfysiotherapeuten, Hans
Herik en Remon van de Straat.
Door hun uitgebreide kennis van zowel trainingsleer als wondgenezing kunt u rekenen op wetenschappelijk verantwoorde trainingen. Met functionele oefeningen die zijn gebaseerd op jarenlange ervaring.
Dankzij onze goede contacten met verwijzende artsen, bedrijfs- artsen en specialisten (zoals revalidatieartsen) is er sprake van korte lijnen. Anders gezegd: er gaat voor u geen onnodige tijd verloren.

Vergoedt uw zorgverzekeraar de training door Medifit?

Met verschillende zorgverzekeraars bestaan reeds contracten: Het Groene Land en
Zilveren Kruis verstrekken een vergoeding voor onze trainingen.
Sommige verzekeraars, zoals IZA, vergoeden de training van Medifit op basis van het 'Groeps- therapietarief. In alle gevallen is een verwijzing door de arts een voorwaarde.

Ook voor bedrijven:

Steeds meer bedrijven maken gebruik van de diensten van Medifit. Niet alleen de werknemer maar ook de werkgever heeft immers baat bij een goede, snelle revalidatie. De bedrijfsarts treedt hier op als verwijzer.